Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

"У росіян більше маси": у Генштабі Естонії пояснили, чому ЗСУ вийшли з Вугледара

Збройні сили України були змушені відступити з Вугледара Донецької області, адже російська окупаційна армія мала чисельну перевагу. Росіяни брали під контроль прилеглі до цього міста території за допомогою авіабомб, "м'ясних штурмів", вогню артилерії, зосередження дронів і просування вперед маленькими групами.

Про це заявив очільник оперативного відділу Генштабу Сил оборони Естонії Тоомас Вялі, пише ERR. За його словами, за місяць окупанти просунулися так далеко, що ЗСУ були змушені вийти з Вугледара.

"Українці відступають не тому, що росіяни зробили якийсь дивовижний хід, а скоріше тому, що у росіян просто більше маси", — додав він.

Вялі зазначив, що окупанти вдосконалили тактику піхотних атак. Так, російські війська почали використовувати малі групи, які просуваються по черзі на кілька десятків метрів за сильної підтримки артилерійського вогню.

"Російська мобілізаційна машина настільки забезпечена ресурсом, що вони можуть весь час продовжувати ці атаки. Це в чистому вигляді війна ресурсів. І нічого не поробиш, у Російської Федерації зараз така перевага в людських ресурсах і ресурсах у вигляді "дурного заліза", що їй вдається забезпечувати успіх своїх атак", — наголосив естонський військовий.

За його словами, значення Вугледара полягало в його географічному положенні як логістичного вузла, адже через місто проходять важливі для логістики дороги. Також це місто розташоване близько до залізниці, яка зв'язує окуповані Донецьк та Крим. Так, володіння цим населеним пунктом давало змогу українській армії створювати постійну загрозу цьому логістичному маршруту. Окрім цього, Вугледар розташований на висоті, що добре дозволяло контролювати населені пункти навколо нього.

Нагадаємо, раніше у розвідці Естонії повідомляли, що до кінця цього року Збройні сили України ймовірно будуть змушені залишити Покровськ у Донецькій області, адже війська країни-агресорки й досі утримують ініціативу на фронті. Зазначається, що, якщо така інтенсивність збережеться, то, цілком імовірно, що до кінця цього року українські військові будуть змушені відступити з цього міста та зайняти інші позиції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.10.2024 10:15