Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові можливо будуть змушені відступити з Покровська, — розвідка Естонії

До кінця поточного року Збройні сили України ймовірно будуть змушені залишити Покровськ у Донецькій області.

Про це повідомив заступник командувача Розвідувального центру Сил оборони Естонії підполковник Янек Кессельманн, передає ERR.

Посадовець наголосив, що війська країни-агресорки і досі утримують ініціативу на фронті. Відтак, не виключено, що до кінця року ЗСУ будуть змушені відійти від міста Покровськ.

"За останній тиждень у середньому відбувалося близько 167 атак на добу, і майже 50% цих атак зосереджено на Донецькому напрямку. У напрямку міста Покровськ, яке є центром обстрілів, за останній тиждень росіяни просунулись на 1-2 кілометри. Наскільки нам відомо, до околиці Покровська залишилося пройти ще 5-7 кілометрів. Це говорить про те, що якщо така інтенсивність збережеться, то, цілком імовірно, що до кінця цього року ЗСУ будуть змушені відступити з Покровська та зайняти позиції трохи глибше", — сказав Кессельманн.

До того ж заступник командувача Розвідувального центру Сил оборони Естонії прокоментував і відхід ЗСУ із Вугледару цього тижня. Він наголосив, що найближчим часом окупанти активізують свої зусилля на цьому напрямку.

"За нашою оцінкою, українські підрозділи зайняли оборонні позиції приблизно в семи-восьми кілометрах на північ. І оскільки Україна була змушена відступити з міста, ми, швидше за все, побачимо активізацію дій противника на цьому напрямку", — зауважив Кессельманн.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, Україна потребує значної західної підтримки у протидії російській агресії. Хоча зараз відчувається суттєве нарощування виробництва вітчизняної зброї, військової техніки та дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 04.10.2024 15:54