Фото: росЗМІ

Британська розвідка назвала наступну ціль росіян після окупації Вугледара

Російські загарбники після окупації міста Вугледар Донецької області, ймовірно, продовжать наступ вглиб регіону. Під ударом можуть опинитись село Богоявленка та селище Велика Новосілка.

Відповідною аналітикою у соцмережі X поділились експерти британської розвідки.

У розвідці нагадали, що 1 жовтня війська РФ захопили місто Вугледар на перетині двох ключових фронтів — Запорізького та Донецького. Окупація сталася незабаром після того, як росіяни поновили штурми у вересні. До кінця місяця загарбники практично оточили місто Вугледар та змусили українських військових відступити.

Російська Федерація намагалася захопити Вугледар протягом останніх двох років, зазнаючи у невдалих спробах значних втрат. Населений пункт розташований на височині, що робило його вигідною позицією з погляду оборонних дій.

"Ймовірно, російські війська спробують продовжити наступ найближчими тижнями. На заході однією з ймовірних цілей є Велика Новосілка у бік Запоріжжя по шосе T0509. У восьми кілометрах на північ розташована Богоявленка", — йдеться у зведенні британської розвідки.

Російські загарбники після окупації міста Вугледар Донецької області, ймовірно, продовжать наступ вглиб регіону

Мапа: DeepState

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що захоплення Вугледара суттєво не змінить ситуацію на Донеччині, оскільки це не матиме кардинального впливу на лінію фронту в регіоні. При цьому незрозуміло, чи досягнуть рашисти швидкого просування за межами міста найближчим часом.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський наголосив, що вихід наших Збройних сил із Вугледара став правильним кроком, щоби зберегти життя українських військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2024 11:18