Фото: Андрій Цаплієнко

Новозеландець звільнив із полону воїна ЗСУ, який пролежав у підвалі 42 дні

Воїни ЗСУ, які звільнили село під Бахмутом, знайшли в підвалі полоненого українського бійця Олексія Гордєєва. Він мав поранення від куль та осколків й пролежав у підвалі 42 дні. 

Про дивовижну історію порятунку журналісту Андрію Цаплієнку розповів батько Олександр Гордєєв. 

Доки точилися запеклі бої, військовий півтора місяця лежав в підземеллі серед його вбитих і поранених товаришів, яким він навіть не міг допомогти. Харчувався Олексій крихтами, через що схуд з 80 до 42 кг. Воду пив із калюж, а коли вода закінчилася, вживав отруйний антифриз із нагрівача.

Із "пекла" його витягнув доброволець ЗСУ з Нової Зеландії. Раніше у мережі повідомляли, що новозеландець врятував свого друга, проте, за уточненою інформацією, чоловіки не знайомі. 

Зараз Олексій перебуває в шпиталі Дніпра. Його прооперували, лікують від отруєння та дистрофії, скоро переведуть до клініки у Києві. 

Нагадаємо, 7 березня відбувся черговий обмін військовополоненими між Україною та країною-агресоркою Росією. Більшість військових мають тяжкі поранення. Третього березня Україна повернула додому тіла 17 полеглих захисників. Передача тіл з тимчасово окупованих територій України відбулася відповідно до норм Женевської конвенції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.03.2023 16:29