Фото: ДСНС / ілюстративне

Обіцяли винагороду 5 млн рублів: у Росії школярі спалили вертоліт Мі-8 (фото)

У ніч на 11 вересня двоє школярів у російському Ноябрську Томської області спалили гелікоптер Мі-8. За це їм обіцяли винагороду.

Про це повідомляють росЗМІ.

Як зазначають джерела, школярі 13 та 14 років пробралися на територію гелікоптерного майданчика в аеропорту Ноябрська, облили горючою рідиною вертоліт Мі-8 та підпалили. За цю операцію їм пообіцяли винагороду у розмірі 5 мільйонів рублів.

Гелікоптер вони підпалювали за допомогою цигарок, внаслідок чого суміш спалахнула та сильно обпекла хлопцям обличчя. Вони відбігли від аеропорту та викликали швидку.

У російському Ноябрську Томська область двоє школярів спалили гелікоптер Мі-8

У російському Ноябрську Томська область двоє школярів спалили гелікоптер Мі-8

У російському Ноябрську Томська область двоє школярів спалили гелікоптер Мі-8

Фото: Telegram-канал Baza

Повітряне судно згоріло майже повністю — від гелікоптера залишився лише хвіст. Під час допиту правоохоронців школярі зізнались, що за підпал гелікоптера їм пообіцяли виплатити 5 мільйонів рублів. Також хлопці розповіли, що кілька днів тому вони здійснили підпал вежі стільникового зв'язку. За це їм виплатили 30 тисяч рублів. Цікаво, що батько одного зі школярів зараз воює проти України.

Варто зазначити, що на початку вересня у Росії знайшли гелікоптер Мі-8, який 31 серпня зник на Камчатці. Він розбився, а всі члени екіпажу та пасажири загинули. 

Раніше повідомлялось, що 17 січня у Бішкеку (Киргизстан) розбився військовий вертоліт Мі-8. Внаслідок інциденту одна людина загинула, ще семеро отримали поранення.

Нагадаємо, на початку лютого у Росії перестав виходити на зв'язок вертоліт міністерства надзвичайних ситуацій Мі-8. Востаннє контакт з гелікоптером був у районі села Дерев'яне в Прионезькому районі Карелії.

Також у липні 2023 року в Алтаї розбився російський гелікоптер Мі-8. За попередньою інформацією, загинуло шестеро росіян.

Ще 13 травня 2023 року у Брянській області Росії впав гелікоптер. Інцидент стався неподалік кордону з Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.09.2024 10:02