Фото: metro.fandom.com

У Росії одразу після вильоту зник вертоліт Мі-8: на борту перебувало понад 20 осіб

У суботу, 31 серпня, на Камчатці зник російський вертоліт Мі-8. На його борту могли перебувати понад 20 людей.

Про це повідомляє ТАСС.

За даними джерела, вертоліт належить авіакомпанії "Вітязь-Аеро". Зранку в суботу він вилетів з майданчика у районі вулкана Вачкажець на Камчатці й практично відразу зник з радарів.

За попередніми даними, на борту Мі-8 можуть перебувати 22 особи — три члени екіпажу та 19 пасажирів. РосЗМІ пишуть, що екіпаж не повідомляв про проблеми перед вильотом. Також на пошуки готовий вилетіти гелікоптер Мі-8 МНС Росії з рятувальниками на борту.

"Камчатським слідчим відділом на транспорті Східного МСУТ СК Росії проводиться перевірка за ознаками злочину, передбаченого статтею про порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту", — йдеться у повідомленні ТАСС.

Раніше повідомлялось, що 17 січня у Бішкеку (Киргизстан) розбився військовий вертоліт Мі-8. Внаслідок інциденту одна людина загинула, ще семеро отримали поранення.

Нагадаємо, на початку лютого у Росії перестав виходити на зв'язок вертоліт міністерства надзвичайних ситуацій Мі-8. Востаннє контакт з гелікоптером був у районі села Дерев'яне в Прионезькому районі Карелії.

Також у липні 2023 року в Алтаї розбився російський гелікоптер Мі-8. За попередньою інформацією, загинуло шестеро росіян.

Ще 13 травня 2023 року у Брянській області Росії впав гелікоптер. Інцидент стався неподалік кордону з Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.08.2024 11:53