Фото: Офіс Генпрокурора

Обмін полоненими: Росії віддали колаборанта з УПЦ МП

Україна віддала Росії церковника-колаборанта УПЦ МП, щоб повернути додому сотню українських захисників. Йдеться про настоятеля Свято-Казанської парафії Горлівської єпархії Української православної церкви.

Про це повідомив представник ГУР МОУ Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

"Вчора, щоби повернути наших хлопців, на запит тієї сторони і за власною згодою був переданий один колаборант, так званий священнослужитель Московського патріархату, який сприяв окупантам, зливав різноманітну інформацію, допомагав проводити так звані псевдовибори. РФ запросила, Україна не стала заперечувати, він сам був лише за, це допомогло повернути наших захисників додому. Ця робота буде тривати", — розповів Юсов.

До того ж, за даними джерел "УП" у правоохоронних органах, йдеться про настоятеля Свято-Казанської парафії Горлівської єпархії УПЦ МП у смт Ярова Лиманської громади Донецької області Миколу Зірку. Його було засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 16 лютого Україна та Росія провели черговий обмін полоненими. Додому повернули 100 українських військових та одного цивільного.

Зазначимо, із початку повномасштабного вторгнення до 4 лютого 2023-го в Україну повернулося 1762 полонених. Влада продовжує працювати в цьому напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.02.2023 11:34