Фото: Pixabay

Оборонний комітет парламенту Болгарії схвалив надання Україні зенітних ракет та навчання пілотів на F-16

Комітет оборони парламенту Болгарії у четвер, 7 грудня, підтримав надання Україні переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК) і зенітних ракет різних типів. Також посадовці розглянули питання долучення Болгарії до підготовки українських пілотів на винищувачах F-16.

Про це повідомляє Bulgarian National Radio.

Рішення підтримали 11 членів парламентського комітету, один утримався, четверо від проросійських партій "Відродження" та Болгарської соціалістичної партії проголосували проти.

Пропозиції трьох партій полягають у тому, щоб Болгарія передала Україні несправні, застарілі переносні зенітно-ракетні комплекси і зенітні ракети різних типів.

"Після бурхливих дебатів Комітет з питань оборони підтримав пропозицію Болгарії передати Україні несправні зенітно-ракетні комплекси", — йдеться у повідомленні.

До того ж ініціатива передбачає надання Болгарією допомоги в підготовці українських пілотів F-16, зокрема, з використанням болгарського повітряного простору і дозвіл здійснювати військову підготовку до 160 українських військових на рік на ротаційній основі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Болгарії бояться диверсій з боку Росії для зриву постачання зброї Україні. Зокрема, болгарський бізнесмен Еміліан Гебрев заявив, що російські агенти вже не раз атакували заводи та склади його компанії, які займаються постачанням зброї до України. Він впевнений, що для припинення подібних випадків необхідно вжити заходів на рівні НАТО.

Також 4 грудня президент Болгарії Румен Радєв наклав вето та повернув до парламенту закон про ратифікацію угоди щодо надання Україні бронетранспортної техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.12.2023 23:18