Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Обов’язково відповімо Росії": Зеленський відреагував на нічні обстріли окупантів (відео)

В Україні триває рятувальна операція на місцях влучань і падінь уламків в областях України, які перебували цієї ночі під російською атакою. Усі служби залучені, відбувається розбір завалів.

Відповідне відео опублікував у своїх соціальних мережах президент Володимир Зеленський.

"На жаль, попри результативну роботу нашої протиповітряної оборони, четверо людей загинули та 16 постраждали. Мої співчуття рідним і близьким загиблих", — зазначив він.

За його словами, всього ворог застосував проти мирного населення та інфраструктури понад 90 повітряних цілей: 81 "шахед", а також крилаті, балістичні й аеробалістичні ракети.

"Обов’язково відповімо Росії на цей і всі інші удари. Не можна безкарно скоювати злочини проти людяності", — наголосив Володимир Зеленський.

Як відомо, цієї ночі російські "шахеди" атакували Запоріжжя. За попередніми даними, завдали сім ударів безпілотниками по території обласного центру та Запорізького району. Внаслідок обстрілу загинула людина, двоє осіб отримали поранення. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджені приватні будинки, сталося займання сухої трави на відкритій території.

У Кривому Розі збільшилася кількість жертв нічної атаки до двох загиблих. Пошкоджено будинки, магазини, заклад громадського харчування, автотранспорт.

Під час повітряних тривог на території Хмельницької області протиповітряна оборона збила вісім ворожих цілей. Щоправда, падіння уламків спричинили пожежі в регіоні. Зокрема, виникло загоряння двох приватних будинків. Чоловік, який проживає в будинку, отримав контузію.

Нагадаємо, що в ніч на вівторок, 27 серпня, радіотехнічні війська Повітряних сил виявили та супроводжували 91 засіб повітряного нападу противника. Сили оборони збили п’ять крилатих ракет і 60 ударних безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.08.2024 11:14