Фото: Facebook Давида Арахамії

Обшуки НАБУ у виробників тепловізорів Archer: Арахамія ініціював слухання парламентського комітету

Голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія ініціював слухання парламентського комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки. Причиною стали обшуки Національного антикорупційного бюро у виробників тепловізійної техніки Archer.

Про це Давид Арахамія написав у Telegram. Нардеп наголосив, що занепокоєний ситуацією з обшуками НАБУ у відомих виробників тепловізійної техніки Archer, яку всі знають ще з 2014 року. 

"Таких компаній в країні дуже мало і вони роблять вкрай важливу роботу — ми маємо їх захищати за будь-яких обставин. Ініціюю закрите заслуховування цього питання на комітеті", — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, Національне антикорупційне бюро провело обшуки в офісах та місцях проживання співробітників єдиного в Україні виробника охолоджених тепловізійних прицілів Archer. Робота компанії наразі призупинилась.

Про це повідомив керівник Archer Олександр Яременко на своїй сторінці у Facebook. За його словами, під час обшуків представники НАБУ вилучили телефони, комп’ютери та документи, що стосуються виконання державних контрактів. Компанія добровільно передала техніку, всі паролі і документи.

Водночас у НАБУ запевнили, що одна з компаній уклала низку контрактів на постачання Силам оборони тепловізійних приладів. Загальна сума контрактів — майже 1,5 мільярда гривень, з яких компанія отримала передоплату (від 80 до 100%). Попри це, відбулось порушення строків постачання на понад дев'ять місяців, що призвело до несвоєчасного отримання ЗСУ техніки необхідної у боротьбі з агресією РФ. Крім того, станом на початок серпня компанія так і не поставила продукцію на суму майже 200 млн грн. Це обумовило подання Міністерством оборони України позову про стягнення дебіторської заборгованості та штрафних санкцій. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.10.2023 18:45