Фото: Facebook Давида Арахамії

В Україні хочуть скасувати "строки давності" для корупційних злочинів під час війни: у Раді зареєстрували законопроект

Голова фракції "Слуги народу" у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що у парламенті зареєстрували законопроект №10100, який скасовує строки давності за корупційні злочини під час війни. За його словами, це дозволить покарати винних, навіть якщо вони зараз десь ховаються. 

Резонансну заяву Давид Арахамія опублікував у Telegram. Він наголошує, що покарання за корупцію під час війни повинне бути без строків давності.

"Ніхто не сховається від покарання і через десять років. Зареєстрували з колегами законопроект № 10100, який скасовує строки давності за корупційні злочини під час війни.  Це продовження послідовної антикорупційної політики Президента і нашої фракції", — йдеться в заяві.

За словами Арахамії, також цей законопроект скасовує ухвалені минулим скликанням так звані "правки Лозового", завдяки яким корупціонери продовжують уникати покарання і зараз.

"Все це завдяки тому, що чинний закон встановлює строки, в які правоохоронці мають вкластися, розслідуючи справу до повідомлення підозри. Суди ж потім просто закривають провадження, посилаючись на закінчення таких строків. Якщо хтось мріяв цим скористатися — їх чекає розчарування і тюрма. Війна нічого не спише", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент Литви Гітанас Науседа заявив, що корупція в Україні гальмує постачання зброї від західних союзників. Це завдає величезної шкоди репутації державі. Він наголосив, якщо виборці бачать, що в країні, якій спрямовується допомога, відбуваються великі корупційні скандали, це завдає величезної шкоди репутації цій державі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.09.2023 20:59