Фото: Офіс президента

Обстріл Дніпра: Зеленський обіцяє пришвидшити процес отримання допомоги постраждалим

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вже наказав максимально спростити і пришвидшити отримання допомоги постраждалими унаслідок обстрілу житлового будинку у Дніпрі.

Про це гарант повідомив у Telegram.

"Доручив максимально спростити і пришвидшити отримання допомоги постраждалими, щоб люди якомога швидше почали відбудовувати життя після цієї трагедії", — повідомив президент.

За словами очільника держави, наразі розбір завалів і пошуково-рятувальну операцію завершено. Відомо про 45 загиблих, серед яких 6 дітей.

Також травми різних ступенів тяжкості отримали 79 осіб, серед них 16 дітей. Загалом у цій багатоповерхівці проживало близько 1700 осіб. У будинку пошкоджено 230 квартир, повністю зруйновано — 72.

"Проводимо слідчі дії для з’ясування всіх обставин та встановлення всіх причетних до цього злочину Росії проти мирних людей України. Ми обов’язково знайдемо всіх, хто спричинив цей терор. Кожного, хто причетний до цього та інших ракетних ударів проти України, буде знайдено й притягнуто до відповідальності", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, російські загарбники вдень 14 січня вдарили ракетою по житловому будинку у Дніпрі.

Від ракетного удару по житловому будинку в Дніпрі загинула пара переселенців із Нікополя. Їхнім дітям вдалося вижити.

17 січня у Дніпрі завершили пошуково-рятувальні роботи на місці ракетного удару. 

Читайте також: Кликала на допомогу із вікна: історія дівчини, яка вижила під час ракетного удару в Дніпрі (відео)

Суспільство, 17.01.2023 19:25