Фото тематичне. Джерело: ДТЕК

Обстріл енергооб'єкта поблизу Одеси: скільки родин залишилось без світла

Без електроенергії залишилося дві тисячі сімей внаслідок ворожого обстрілу 18 листопада. Ситуація також ускладнилась несприятливими погодними умовами.

Про це повідомляє ДТЕК.

"Російські окупанти вкотре завдали удару з повітря. В Одеській області дві тисячі родин залишилось без світла", — написали у прес-службі компанії.

У ДТЕК додали, що несприятливі погодні умови негативно вплинули на ситуацію зі світлом у регіоні.

"Енергетики ДТЕК вже працюють над відновленням електропостачання", — додали спеціалісти.

Нічний обстріл "шахедами" 18 листопада

У ніч на суботу, 18 листопада, рашисти атакували Україну ударними БпЛА типу Shahed з північного та південно-східного напрямків (Курська область, Приморсько-Ахтарськ). Обстріл тривав з 20:00 п'ятниці по 04:00 суботи.

Усього було зафіксовано пуски 38 Shahed-136/131. Дрони летіли у кілька хвиль, групами, у різних регіонах України, в зонах відповідальності усіх повітряних командувань Повітряних сил. До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

Протиповітряна оборона працювала у столиці, Київській області, на Хмельниччині тощо. Усього Повітряним силам вдалося знищити 29 ударних БпЛА.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомляв, що противник дещо змістив часові рамки завдання ударів дронами-камікадзе. Якщо раніше росіяни завдавали ударів з повітря вдень, то тепер окупанти обрали для себе нічний час. Денні атаки полегшували роботу українській протиповітряній обороні, адже є візуальна прив'язка до цілі. Нині "стандартний час" роботи для російських атак безпілотниками становить з 22 до третьої або четвертої години.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.11.2023 12:08