Ллойд Остін. Джерело: "Суспільне"

Очільник Пентагона Остін прилетів до Ізраїлю

У п’ятницю, 13-го жовтня, міністр оборони США Ллойд Остін прибув до Тель-Авіва (Ізраїль). Там він планує зустрітися з прем'єр-міністром Беньяміном Нетаньяху, міністром оборони Йоавом Галланом та іншими посадовцями країни.

Про це повідомив The Times Of Israel. Представники Міністерства оборони США, які прилетіли до Ізраїлю з Остіном, кажуть, що він хоче наголосити на непохитній підтримці США народу Ізраїлю та те, що США віддані тому, щоби в країни було те, що їй потрібно для захисту.

США вже передали Ізраїлю бомби малого діаметра, а також ракети-перехоплювачі для його системи протиповітряної оборони "Залізний купол". Очікується, що інші боєприпаси надійдуть якраз сьогодні — в п’ятницю, 13 жовтня.

Очікується, що Ллойд Остін і Йоав Галант відповідатимуть на запитання журналістів під час прес-конференції. У четвер, 12 жовтня, до Ізраїлю прилітав державний секретар США Ентоні Блінкен.

Нагадаємо, перед поїздкою до Ізраїлю Ллойд Остін заявив, що США надалі зможуть одночасно надавати оборонну допомогу Україні та Ізраїлю. Вашингтон не відмовиться від своїх зобов'язань перед Києвом і Тель-Авівом. Він також додав, що американці вражені масштабами звірств терористів ХАМАСу, які зростають.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.10.2023 11:49