Фото: Новинарня

"Одна із найкращих спецоперацій в історії України: Буданов повідомив деталі захоплення російського Мі-8

В Україні приземлився російський гелікоптер Мі-8 на одній з українських авіаційних баз. 

Про деталі спецоперації розповів керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю "Радіо Свобода". Він зазначив, що російський пілот таємно домовився з українською розвідкою.

"Змогли знайти правильний підхід до людини, змогли створити умови, щоб вивезти непомітно всю родину, і зрештою створити такі умови, щоб він зміг перегнати це повітряне судно з екіпажем, який не знав, що відбувається. Коли вони зрозуміли, де вони сіли, вони спробували втекти. На жаль, вони були знищені, хотілося б (узяти) живими, але маємо, що маємо", — зазначив керівник ГУР.

За словами Буданова, вертоліт перебуває в Києві. Побачити гелікоптер і поспілкуватися з його пілотом можна буде після оприлюднення "офіційного кіно".

"Пілот чудово почувається, все в нього добре. У нього є два варіанти, але він схиляється до того, щоб бути в Україні", — наголошує він.

Керівник ГУР називає цю операцію однією з найкращих за всю історію України.

Посадка російського Мі-8 на українському аеродромі

Російський бойовий гелікоптер МІ-8 разом з усім екіпажем перелетів до України та здався Силам оборони. Це була спецоперація ГУР, яка тривала понад шість місяців. Українська розвідка виманила пілота Мі-8 в Україну. Він пішов на співпрацю з ГУР. Разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить гелікоптер. Мі-8 приземлився у Харківській області. Повітряне судно справне і готове до виконання завдань. 

Нагадаємо, за останні декілька тижнів Збройні сили поповнили обмінний фонд України на дві сотні окупантів. Кожен п’ятий найманець армії країни-агресорки здався у полон добровільно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2023 21:21