Фото: Facebook CottonClub Brandýs

Офіціант увімкнув гімн Росії українській біженці: у ресторані Праги стався цинічний скандал

В одному із ресторанів, який розташований поблизу чеського міста Прага стався цинічний скандал з українською біженкою. Офіціант, щоб принизити жінку, увімкнув гімн Росії та звук сирени.

Про це українка Олеся Кошілка розповіла на своїй сторінці у TikTok.

За словами жінки, інцидент стався у закладі CottonClub Brandýs в місті Брандис-над-Лабем-Стара-Болеслав. Українка разом із подругою поцікавилися в офіціанта чи є у закладі Wi-Fi. На що той відповів, що є, але тільки російський. За кілька хвилин після діалогу із відвідувачками офіціант навмисно ввімкнув на повну гучність гімн Росії. Дівчата звернулися до працівників закладу із проханням вимкнути гімн країни-терориста, пояснивши, що вони з України. На це офіціанти відреагували насмішкувато, після чого ввімкнули ще й звук повітряної тривоги. 

"Я не розумію, що відбувається, заходжу всередину і кажу "Це гімн Росії?". На що відповідають "Так". Я кажу, що я — українка. На що мені відповідають: "І що?" починають сміятися і включають звук сирени", — повідомила українка у коментарі Радіо Свобода.

Водночас Олена Кошілка зауважила, що не всі працівники ресторану підтримали вчинок офіціанта. Інші — ввічливо спілкувалися з дівчатами. Крім того, керівництво ресторану стало на бік українок, перепросило та звільнило офіціанта.

"Від імені керівництва CottonClub Brandýs ми хочемо повідомити, що не згодні з політичними поглядами наших співробітників і відмежовуємося від них. Після інциденту в нашому ресторані керівництво компанії вирішило звільнити ініціатора, тому він більше не є нашим співробітником. Ми також не згодні з порушенням прав і свобод людини, яке відбувається проти України", — йдеться у публікації ресторану в Facebook.

Нагадаємо, у Південній Кореї працівник українського посольства потрапив у скандал. Він у стані спʼяніння напав на працівника бару, а коли на місце події викликали поліцію, то дипломат побив ще й поліцейського.

Додамо, нещодавно у німецькому місті Дюссельдорф росіянка накинулася на українку, вдарила її, накричала та облила водою. Неадекватна жінка звинуватила громадянку України в тому, що вона "нацистка, яка вбиває росіян". Інцидент трапився на танцювальному фестивалі. Після скандалу організатори заходу навіть не спробували з'ясувати, що сталося, і попросили обидві сторони розійтися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.08.2023 13:20