Фото: ua.depositphotos.com

Український дипломат побив у Сеулі поліцейського і працівника бару: реакція МЗС

У Південній Кореї працівник українського посольства потрапив у скандал. Він у стані спʼяніння напав на працівника бару, а коли на місце події викликали поліцію, то дипломат побив ще й поліцейського.

Про це пише видання KBS.

У повідомленні зазначають, що 25 липня пізно увечері "першокласний секретар посольства України А., у віці 40 років напав на співробітника паба та співробітника поліції".

"Він побився з відвідувачами перед баром і вдарив в обличчя співробітника, який прийшов, щоб зупинити це, і поліцейського", — пише видання.

Згодом пʼяного дипломата таки заарештувати. Його доставили до поліцейської дільниці, але відпустили.

Тим часом на інцидент відрегувало посольство України.

"Посольство хотіло б висловити свої щирі вибачення корейській громадськості та всім, хто причетний до будь-якого стресу чи незручностей, викликаних інцидентом", — йдеться у заяві.

Пізніше речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко заявив, що відомство вже проаналізувало всі деталі інциденту і ухвалило рішення негайно відкликати дипломата із довготермінового відрядження та повернути його до України.

"Усі працівники української дипломатичної служби за кордоном мають неухильно дотримуватися професійної та моральної етики, а також поважати законодавство країн їхнього перебування", — зазначив Ніколенко.

Нагадаємо, нещодавно у німецькому місті Дюссельдорф росіянка накинулася на українку, вдарила її, накричала та облила водою. Неадекватна жінка звинуватила громадянку України в тому, що вона "нацистка, яка вбиває росіян". Інцидент трапився на танцювальному фестивалі. Після скандалу організатори заходу навіть не спробували з'ясувати, що сталося, і попросили обидві сторони розійтися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.07.2023 16:18