Фото: vesti.ua

Офіційно: гравець збірної України перейшов до Циганкова в іспанську "Жирону"

Нападник збірної України Артем Довбик перейшов в іспанську команду "Жирона". Попереднім клубом футболіста був "Дніпро-1".

Відповідна інформація з'явилась на офіційному сайті "Жирони". Форвард минулого сезону зіграв за "Дніпро-1" 39 матчів, відзначившись 29 голами та сімома асистами.

Деталі контракту Довбика з "Жироною"

Артем уклав із "Жироною" контракт на п'ять років — до 30 червня 2028 року. Наразі фінансові деталі трансферу невідомі, але український футболіст нібито мав стати найдорожчим в історії іспанського клубу. За попередньою інформацією, каталонський клуб віддав за Довбика орієнтовно сім мільйонів євро. 

Також повідомлялось, що "Жирона" придбає понад 50% прав на гравця — "Дніпро-1" та "Мідтьюлланд" за це на двох отримають рівні суми.

Варто відзначити, що у складі "Жирони" виступає партнер Довбика по збірній України Віктор Циганков. Вихованець київського "Динамо" перебрався в чемпіонат Іспанії взимку. З того часу вінгер провів 19 матчів у Ла Лізі, в яких забив три голи та віддав шість результативних передач.

Нагадаємо, "Дніпро-1" невдало стартував у кваліфікації Ліги чемпіонів. У першому матчі другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів 2023/24 срібний призер української Прем'єр-ліги зазнав поразки від афінського "Панатінаїкоса" (1:3). Матч-відповідь завершився бойовою нічиєю (2:2), що призупинило участь "Дніпра-1" у найпрестижнішому європейському турнірі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 06.08.2023 15:38