Фото: TrueUA

Офіційно: у Києві цього тижня скорочується комендантська година

У столиці України з 26 березня скорочується тривалість комендантської години. Вона діятиме щодня з 00:00 до 05:00 години.

Про це повідомила Київська міська військова адміністрація. Начальник КМВА Сергій Попко підписав відповідний наказ.

"Київська міська військова адміністрація методично і систематично вживає усі можливі заходи для покращення життя мешканців Києва із врахуванням усіх заходів безпеки. Зменшення тривалості комендантської години стало наступним, послідовним рішенням після удосконалення системи інженерних загороджень у столиці. Але і на цьому ми не зупиняємося. Невдовзі чекайте нових змін, які дозволять зробити життя киян та гостей міста більш комфортним і цивілізованим. Настільки, наскільки зараз дозволяє війна і безпекова ситуація. Дорогі кияни та гості міста, пам’ятайте завдяки кому маєте змогу вільно жити в столиці України. Завжди допомагайте і підтримуйте Збройні сили України! Воїнам потрібно відчувати що їх цінують, шанують і чекають вдома. Наближайте разом із бійцями мир в Україні після нашої Перемоги", — повідомив Попко.

У КМВА нагадали, що під час комендантської години забороняється перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, а також пересуватись транспортом або пішки. Якщо у заборонений час людина перебуває на вулиці, то комендантський патруль має право затримати дану особу і перевірити у неї наявність документів, встановити причину порушення комендантської години. 

"У разі потреби може бути проведений огляд речей, транспортного засобу та навіть помешкання затриманого. Якщо затриманий чинить опір або не виконує законні вимоги комендантського патруля, то до такої особи можуть застосувати фізичну силу чи (в крайньому разі) вогнепальну зброю", — наголосили в адміністрації.

Додається, що виходити на вулицю дозволено тільки, щоб дійти до найближчого укриття під час повітряної тривоги.

Як працюватимуть транспорт, магазини й ТЦ

Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомляв, що метро і наземний громадський транспорт з 26 березня змінять графік роботи відповідно до часу комендантської години, тобто працюватимуть на годину довше.

Магазини, торговельні центри та ресторани також подовжать свою роботу. Проте графік змінять з урахуванням часу, аби їхні працівники могли вчасно дістатися додому.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Києві приберуть частину блокпостів. За даними КМВА, інженерні споруди, які й надалі повинні виконувати свою безпекову функцію для столиці, залишать і вдосконалять. Непридатні бетонні блоки, мішки з піском, протитанкові їжаки замінять на нові, бліндажі укріплять, а окопи приведуть до ладу. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.03.2023 14:30