Ігор Жовква. Фото: Сайт Офісу президента України

Офіс президента: Україна вже готується до проведення наступного Саміту миру

Українська влада вже веде підготовку до проведення наступного Глобального саміту миру. На ньому будуть розглянуті конкретні кроки, які принесуть справедливий мир в Україну.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив заступник очільника Офісу президента Ігор Жовква.

Як зазначає посадовець, перший саміт у Швейцарії буде інавгураційним, а вже на наступній зустрічі союзники розглянуть результати першого саміту та "розроблену дорожню карту про те, в який спосіб говорити про мир в Україні".

Ігор Жовква також наголосив, що Київ не виключає формат такого саміту за участі Росії.

"Ми не виключаємо цього, якщо країни, які поділяють спільний план, розроблений Україною та союзниками, будуть готові доносити це до країни-агресора, і вона не диктуватиме своїх умов, а слухатиме спільноту", — додав заступник очільника Офісу президента.

Варто зазначити, що у Глобальному саміті миру, який пройде 15-16 червня, візьмуть участь 92 держави. З них 57 будуть представлені на найвищому рівні.

Раніше, а саме 2 червня, німецьке агентство DPA заявило, що Саудівська Аравія не відправлятиме своїх представників на Саміт миру у Швейцарії. Причиною відмови Саудівської Аравії є той факт, що на Саміті буде відсутня Росія. Наразі немає офіційного підтвердження остаточного рішення Саудівської Аравії.

Нагадаємо, 7 червня федеральний президент Швейцарії Віола Ахмерд заявила, що Саміт миру, організований її країною в середині червня, є лише початком подальших переговорів між Україною та Російською Федерацією. Зазначається, що у центрі уваги Саміту, має опинитися формула миру, яку пропонує український президент Володимир Зеленський.

Також стало відомо, що Казахстан ще не ухвалив остаточного рішення стосовно участі країни на Саміті миру, який відбудеться у Швейцарії з 15 по 16 червня.

Своєю чергою канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Росію не запрошено на Саміт миру у Швейцарії, який відбудеться з 15 по 16 червня, адже російський диктатор Володимир Путін продовжує вести війну проти України. Коли настане час для запрошення Москви — вирішувати виключно Києву.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.06.2024 21:23