Фото: росЗМІ

Окупанти готуються до втечі з Енергодара: мер Мелітополя назвав дату

Російська армія готує населення тимчасово окупованого Енергодара до евакуації. Також російські загарбники проводять підготовку до оборони Запорізької області.

Відповідну заяву зробив міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону.

Евакуації населення в Енергодарі планується приблизно 5 травня.

"У ворога — паніка, він готується до оборони окупованої частини Запорізької області. З іншого боку, вони готуються до виходу з тимчасово окупованої території", — сказав Федоров.

Мер Мелітополя також запевнив, що в населених пунктах поблизу фронту, загарбники почали підготовчі роботи щодо евакуації.

"Наприклад, в Енергодарі вони роздають листівки й збирають анкети дітей, які будуть евакуюватися. Евакуацію вони намітили приблизно на 5-ті числа травня. В населених пунктах поблизу Токмака їздять російські автівки з гучномовцями й роблять оголошення, рекомендують евакуюватися або до Мелітополя, або до Криму", — розповів Федоров.

Він також заявив, що у Мелітополі про евакуацію не йдеться. Там окупанти навпаки посилюють свої позиції.

Нагадаємо, раніше мер Мелітополя заявив, що на окупованих територіях Запорізької області нарощуються панічні настрої серед колаборантів. Одні продають усе майно перед втечею, інші намагаються вийти на контакт з українською стороною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.04.2023 22:58