Фото: patrioty.org.ua

Окупанти грабують мирне населення на захопленій Херсонщині: подробиці від Генштабу

Російські окупанти продовжують грабувати цивільне населення. Вони привласнюють зерновий урожай мирних громадян України.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

За інформацією військових, в тимчасово захопленому Скадовську Херсонської області, російські окупанти з 10 липня активізували використання порту для вивезення зерна врожаю цього року до своїх портів.

Атаки ворога

Протягом 18 липня російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по території України — залучили шість крилатих ракет "Калібр" та 35 іранських ударних БпЛА "Шахед-136". Силами та засобами Повітряних сил знищено шість крилатих ракет "Калібр" та 31 ударний БпЛА противника.
Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.

Противник зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом минулої доби відбулось понад 20 бойових зіткнень.

Атаки ЗСУ

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три — по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили один пункт управління противника, один зенітно-ракетний комплекс, 16 артилерійських засобів на вогневих позиціях, три склади боєприпасів та три станції РЕБ ворога.

Нагадаємо, міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що Збройні сили України перехопили ініціативу на полі бою. Контрнаступ українських військових є ключовим моментом у боротьбі із російськими загарбниками.

У британській розвідці розповіли, що українська армія має успіх у контрнаступальній операції на Півдні. Росіяни там економлять боєприпаси, аби, ймовірно, зберегти їх для важливіших моментів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.07.2023 07:27