Фото: росЗМІ

Окупанти мародерять у затоплених селах Херсонщини, — Центр нацспротиву

Російські загарбники грабують місцевих жителів тимчасово окупованої Херсонщини. Раніше ці території були затоплені рашистами внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За даними джерела, росіяни не пускають в населені пункти тимчасово окупованих земель Херсонщини місцевих та розграбовують їхні будинки.

Жителі лівобережжя Херсонщини намагаються повернутися до домівок після затоплення: зараз велика вода починає сходити та місцеві хочуть повернутися додому. Проте росіяни закрили в’їзд до цих сіл та міст та активно розграбовують будинки. Зокрема така ситуація в селі Велика Кардашинка Скадовського району. Окупанти грабують навіть будинки, де лишилися люди.

Зазначається, що у Голій Пристані росіяни заблокували людей у місцевій школі. В них забрали паспорти та не відпускають додому.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд почав розслідування підриву росіянами Каховської гідроелектростанції. Днями представники Міжнародного кримінального суду відвідали Херсонщину.

За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що росіяни підірвали дамбу "у стані афекту" й не розуміли наслідків.

Українські партизани працюють над встановленням осіб російських військових, які винні у підриві греблі Каховської ГЕС. Вже відомо, що катастрофа була вчинена військовослужбовцями 1-го батальйону 205-ї мотострілецької бригади РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.06.2023 08:12