Фото: Council on Foreign Relations

Банки на окупованій Луганщині передають до військкоматів дані про клієнтів

На тимчасово окупованій території Луганської області банки почали надавати інформацію про своїх клієнтів до військкоматів. У такий спосіб вороги готуються до чергової хвилі примусової мобілізації, яка буде оголошена одразу після псевдовиборів.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

"Відділення банків, які діють у так званій "ЛНР", почали надавати інформацію про своїх клієнтів до військкоматів, де готуються до чергової хвилі примусової мобілізації. Її мають оголосити після завершення голосування на псевдовиборах. Тож, у банках почали телефонувати клієнтам аби ті прийшли до відділення для перевірки інформації про себе, яка й передаватиметься до відповідних структур", — зазначив голова ОВА.

Він додав, що особлива увага приділятиметься колишнім співробітникам органів внутрішніх справ.

"У Рубіжному нібито з’явився план показових ремонтів багатоповерхівок — де замінити вікна, де дах, де двері. До переліку увійшла лише третина пошкоджених будинків. Хоча після 1,5 року порожніх обіцянок і цього забагато. Кажуть, що почнуть після так званих "перших виборів", якщо погода не заважатиме. А там, можливо, й навесні", — повідомив Лисогор.

Поки що, за його словами, населенню видають плівку для вікон, аби вже з нею пережити другу зиму при окупантах. Лисогор зазначив, що росіяни намагаються відшукати слабке місце в оборонній ланці ЗСУ, навіть попри значні втрати. Ворог спробував зайти з двох боків — атакував й в районі Новоселівського, і в напрямку Новоєгорівки.

"Не рахуючись із втратами, хоче відшукати слабке місце в нашій оборонній ланці. Щодня йде уперед і згодом полишає наміри до прибуття резервів. Українські військові мужньо стримують всі ці чисельні спроби росіян", — зазначив Лисогор.

Зокрема, за його словами, не припиняється й тиск з повітря, звідки противник атакував Білогорівку.

Нагадаємо, Міністерство оборони Великої Британії вважає, що більшість голосів на так званих "виборах" на окупованих українських територіях отримає пропутінська партія "Єдина Росія". Це свідчить про те, що не варто очікувати чесних результатів голосування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 07.09.2023 00:25