Фото ілюстративне. Джерело: UNICEF

Росіяни хочуть вивезти 750 дітей з Луганщини: в ОВА повідомили деталі

Російські окупанти мають намір вивезти з тимчасово окупованих територій Луганської області 750 дітей. Їх направлять до Росії нібито на лікування. Для більшості школярів рашисти вигадали "патології", що і стало приводом для фейкового оздоровлення.

Про це повідомив очільник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що у червні окупанти вивезли 150 дітей зі Старобільського району Луганської області нібито на оздоровлення до РФ. Водночас невідомо, коли загарбники планують повертати дітей.

"Наразі загарбники комплектують групи для вивезення ще 750 дітей. У 70% школярів на окупованій території Луганської області лікарі з РФ знайшли "патології", аби відправити їх на лікування до Росії", — сказав Лисогор.

Окрім того, у Станиці Луганській росіяни пропонують дітям разом із матерями їхати до таборів відпочинку, лякаючи "обстрілами з боку України". У разі відмови вони погрожують не допустити до навчання. 

Нагадаємо, за даними української влади, станом на травень Росія незаконно вивезла з тимчасово окупованих територій України понад 19 тисяч дітей. Відомо, що у захоплених регіонах перебувало щонайменше 200 тисяч українських дітей.

Раніше уповноважена з прав дитини Російської Федерації Марія Львова-Бєлова виправдалася через викрадення дітей. Вона заявила, що "рятувала українців" під час їхньої депортації до РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.06.2023 03:34