Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Окупанти найближчим часом активізують наступальні операції на фронті: в ISW назвали причину

Російська армія, швидше за все, активізує поточні наступальні операції, а також ракетні удари та удари безпілотників у найближчі тижні, щоб скористатися вікном обмеженості українських матеріальних засобів, що закривається. 

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Російські сили продовжували, а в деяких районах активізували поточні наступальні операції, ймовірно, використовуючи аномально посушливі весняні умови та нестачу української техніки, що зберігається, до прибуття обіцяної західної допомоги у сфері безпеки. Російська армія також намагалася використати регресивні можливості протиповітряної оборони України у спробі зруйнувати українську енергосистему та завдати довгострокової шкоди інфраструктурі та оборонно-промисловому потенціалу. 

Очікуване прибуття американської допомоги у сфері безпеки, ймовірно, підкреслило ці міркування для російських сил, і військове командування РФ, ймовірно, активізує наступальні операції, а також ракетні та безпілотні удари для досягнення значних в оперативному відношенні результатів, яких, безумовно, стане важче досягти проти добре оснащених українських сил. 

Російські війська досягли тактичних успіхів лише за останні шість місяців, коли ситуація з Україною погіршувалась, і малоймовірно, що вони зможуть домогтися прориву, що призведе до руйнування лінії фронту. Російські війська, можливо, все ще зможуть досягти значних успіхів в оперативному відношенні найближчими тижнями та можуть віддати пріоритет ділянкам фронту, де українська оборона має відносно нестабільний вигляд, особливо на захід від Авдіївки, або ділянкам фронту, де російські війська перебувають в межах досяжності оперативно значущої цілі, наприклад, біля Часового Яру.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки схвалила законопроект про допомогу Україні. За схвалення проекту проголосували 311 членів нижньої палати Конгресу США, проти висловились 112.

Президент Володимир Зеленський заявив, що ухвалений Палатою представників США пакет допомоги Україні відчують і наші воїни на передовій, і наші міста й села, які потерпають від російського терору.

Водночас президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що ухвалення Палатою представників законопроектів про іноземну допомогу надсилає світу "чіткий сигнал" про лідерство Америки та закликав Сенат якнайшвидше схвалити ініціативи.

Своєю чергою найближчими днями Сенат Сполучених Штатів Америки розгляне законопроект про військову та фінансову допомогу Україні, ухвалений Палатою представників Конгресу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.04.2024 07:01