Фото ілюстративне. Джерело: "Суспільне"

Окупанти намагаються ввірватися в Торецьк: у Нацгвардії розповіли про російські штурми

Ситуація навколо Торецька Донецької області залишається складною. Окупанти намагаються просунутися в Торецьк Донецької області з його південних і південно-східних околиць. Також рашисти наступають у районах Нью-Йорка та Неліпівки.

Про це розповів речник Національної гвардії України Руслан Музичук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"На Торецькому напрямку противник намагається здійснювати штурмові дії, пробуючи збільшувати "сіру зону" довкола самого Торецька та населених пунктів. Це спроби взяти під вогневий контроль логістичні маршрути та ділянки, якими противник намагається просуватися, зокрема, біля Нью-Йорка, та пробує наступати біля Неліпівки", — зазначив він.

Також, за його словами, росіяни намагаються взяти під вогневий контроль логістичні маршрути поблизу самого Торецька, розширюючи таким чином так звану "сіру зону".

Спроби наступальних дій ворога зупиняють підрозділи Сил оборони, серед них — 12 бригада спеціального призначення "Азов" Національної гвардії. Під час штурмів окупанти намагаються як діяти малими піхотними групами, так і використовувати бронетехніку.

"Ті піхотні групи, які противник відправляє для штурмів, знищуються. Зараз бачимо, що подекуди противник намагається також для підтримки цих штурмів залучати бронетехніку", — додав речник.

Минулого тижня і на Покровському, і на Торецькому напрямках військовослужбовці Нацгвардії знищили понад 10 одиниць різної бронетехніки, яку противник намагався залучати для підсилення своїх штурмів. Це, зокрема, танки та бойові машини піхоти.

Нагадаємо, вчора речниця оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" Анастасія Бобовнікова розповідала, що російські загарбники зайшли на східну околицю міста. Там бої відбуваються буквально за кожен підʼїзд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.10.2024 21:54