Фото: Telegram Андрющенка

Окупанти перекидають війська у Запорізьку область: що відомо

Російські загарбники активно перекидають війська з тимчасово окупованого Маріуполя в бік Бердянська та Розівки Запорізької області. 

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. За його даними, фіксується незвично велика кількість паливозаправників, що рухаються у бік Бердянська.

Андрющенко також повідомив, що вперше за все літо помітили вантажівки з живою силою, що направляються через місто в напрямку Волновахи Донецької області.

Раніше Андрющенко заявив, що рашисти розпочали будівництво лінії оборони в Маріупольському районі. Армія Російської Федерації окопується по Нікопольському напрямку.

Також з'явилась інформація, що поблизу Маріуполя на Донеччині російські окупанти створили ще один полігон. Кількість військових у місті та районі становить до 40 тисяч осіб.

Контрнаступ ЗСУ

Українська армія розширила прорив ворожих оборонних ліній у Запорізькій області. В Інституті вивчення війни вважають, що Сили оборони наблизилися до другої лінії оборони Російської Федерації на даному напрямку.

На геолокаційних кадрах, опублікованих 24 серпня, видно, що українська армія просунулася вперед у напрямку російських оборонних рубежів на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова).

Багато російських військових та блогерів висловлюють занепокоєння проривом ЗСУ оборонних ліній у Запорізькій області: вони сходяться на думці, що це критичний момент на полі бою. За даними аналітиків, російським військам необхідно утримувати свої позиції як мінімум ще півтора місяця, щоб спробувати досягти успіхів на іншій ділянці лінії фронту.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час візиту до Данії 20 серпня, коментуючи контрнаступ українських захисників, заявив, що їм бракувало зброї для потужних атак влітку. Він наголосив, що Україна не буде ризикувати життями тисяч захисників заради просування до п'яти-восьми кілометрів, коли немає потужної зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.08.2023 11:06