Фото: Bulsae-4. Джерело: державні ЗМІ КНДР

Окупанти почали використовувати на фронті проти України північнокорейський комплекс Bulsae-4

Російські окупанти почали застосовувати проти України далекобійний самохідний протитанковий ракетний комплекс Bulsae-4, який виготовляє Північна Корея.

Про це повідомляє "Мілітарний", посилаючись на Telegram-канал "КУП(18+)".

Зазначається, що північнокорейський комплекс виявили українській аеророзвідники на прикордонні з Харківщиною, коли він перебував на відкритій місцевості.

 Bulsae-4

На фото: Bulsae-4. Джерело: Telegram-канал "КУП(18+)"

Що відомо про Bulsae-4

Bulsae-4 має змогу уражати цілі, які розташовані поза межами прямої видимості на відстані понад 10 кілометрів. Водночас точних даних про характеристики цього комплексу майже немає. Так, в окремих джерелах оцінюють дальність дії цього комплексу в межах 10—25 кілометрів.

"Така далекобійність дає можливість атакувати бронетехніку з безпечної відстані для самого комплексу", — йдеться у повідомленні.

За даними видання, пускова установка північнокорейського комплексу складається з поворотного пакета з восьми контейнерів із ракетами. Вони розміщені на шасі колісного бронетранспортера М-2010 з колісною формулою 6х6, який також виготовляє КНДР. Керована ракета комплексу має великі стабілізатори й режим атаки на ціль згори, де у бронетехніки найтонша броня. В ракеті для наведення застосовується електрооптична головка та оптоволоконний кабель.

Bulsae-4

Фото: Bulsae-4. Джерело: державні ЗМІ КНДР

Завдяки цьому оператор Bulsae-4 виконує ручне керування ракетою по відео. Під час польоту ракети він бачить усі складки рельєфу місцевості, всі об’єкти та може обійти перешкоди й уразити ціль за межами прямої видимості або перебуваючи за укриттям.

"Постійний відеоконтакт дозволяє здійснювати перенацілювання в у разі виявлення більш пріоритетної цілі", — наголошує видання.

Нагадаємо, що в Південній Кореї на офіційному рівні роздумують, аби надати Україні системи протиповітряної оборони та 155-міліметрові артилерійські снаряди. Обсяг постачань зброї залежатиме від позиції Росії щодо її відносин з КНДР.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.07.2024 15:31