Наталія Гуменюк. Джерело: Ukraine Media Center

Окупанти провели нетипову атаку на Херсонщині: Гуменюк розповіла, в чому її особливість

У ніч на суботу, 6 квітня, російські окупанти влаштували нетипову атаку на Херсонську область. Відбулися влучання в агропромислове підприємство, протиповітряна оборона працювала впродовж п'яти годин.

Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Цього разу дуже концентрованою була атака в напрямку Херсонської області, що не дуже типово, бо це, власне, прифронтова область, але все ж, розуміючи особливості пори року, ворог атакував сільськогосподарські потужності регіону", — зазначила вона.

За її словами, на жаль, відбулося влучання у сільськогосподарські підприємства, але на щастя, люди не постраждали.

"Ворог, продовжуючи тероризувати цивільну інфраструктуру, поцілив в агропромислове підприємство на Херсонщині. Виниклу пожежу оперативно ліквідували вогнеборці", — додали в Силах оборони півдня України.

Близько п’яти годин тривала напружена бойова робота сил і засобів протиповітряної оборони в цій операційній зоні.

"Ворог атакував ударними безпілотниками типу Shahed-131/136 з південного напрямку", — зазначили українські військові.

Наталія Гуменюк уточнила, що бойова робота українських воїнів виявилася результативною.

"Три дрони у Запорізькій області, три дрони — у Дніпропетровській області, один дрон — у Миколаївській області та сім — у Херсонській. Усе це знищила наша протиповітряна оборона", — додала вона.

Гуменюк акцентувала, що ворог продовжує використовувати підступну тактику як точкових ракетних ударів, тероризуючи протягом дня та ночі мирне населення, так і тактику мішаних атак.

Нагадаємо, що, за інформацією Повітряних сил, цієї ночі російські окупанти атакували 32 ударними БпЛА типу Shahed-131/136, а також шістьома ракетами різних типів: трьома зенітними керованими ракетами С-300, двома крилатими ракетами Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації й однією крилатою ракетою "Калібр". Сили оборони знищили три крилаті ракети та 28 дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.04.2024 09:14