Фото: Генштаб

Удари ЗСУ по позиціях рашистів й значні втрати ворога: головне зі зведення Генштабу

Російські окупаційні війська продовжують зазнавати величезних втрат у живій силі, місцеві медичні заклади на тимчасово окупованих територіях повністю завантажені. Окупанти розгортають польові госпіталі.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Російські окупаційні війська продовжують зазнавати величезних втрат у живій силі, місцеві медичні заклади на тимчасово окупованих територіях повністю завантажені. В одному із населених пунктів Сімферопольського району тимчасово окупованої АР Крим, зафіксовано наметове містечко для поранених російських загарбників. Станом на 4 квітня цього року, у згаданому польовому таборі на реабілітації знаходиться близько ста військовослужбовців противника.

Удари ЗСУ

Авіація Сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили противника, два склади пально-мастильних матеріалів та ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Ситуація на фронті

Протягом доби противник завдав чотири ракетних та сім авіаційних ударів, здійснив понад десять обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. 

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби було відбито більш як 20 атак загарбників. Найінтенсивніші бойові дії тривають за населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції.

Нагадаємо, російські загарбники вигадали нову тактику на фронті. Зокрема, рашисти прив'язують до безпілотників гранати та намагаються бити по скупченню людей.

Додамо, російські загарбники у тимчасово окупованому Криму почали нервуватися через майбутній ймовірний контрнаступ Збройних сил України. Вони продовжують будувати лінію оборони та налагоджувати потрібну техніку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 06.04.2023 18:28