Скріншот з відео

Намагаються уразити скупчення людей: ЗСУ розповіли про нову тактику окупантів із використанням БпЛА

Російські загарбники вигадали нову тактику на фронті. Зокрема, рашисти прив'язують до безпілотників гранати та намагаються бити по скупченню людей.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що наразі окупанти застосовують повітряні сили — авіацію і БпЛА, якими раніше тільки розвідували обстановку.

"Наразі прив’язують до них розривні гранати і намагаються таким чином уразити скупчення людей, зокрема там, де роздається гуманітарна допомога", — зазначила Гуменюк.

Вона додала, що використання ворогом авіації з керованими авіаційними бомбами, які він час від часу собі дозволяє, це вже певний "крок відчаю", бо "більше використовувати немає чого".

"Для них дуже важко наразі розташовувати артилерійські позиції на тих ділянках, над якими ми працюємо з вогневої точки зору, і зачищаючи смугу в 30 км, ми залишаємо все менше і менше позицій окупантам, звідки вони можуть артилерією, мінометами наносити ураження по правому берегу, хоча вони все ж таки вишукують такі позиції", — розповіла Гуменюк.

Нагадаємо, екс-начальник Генштабу Великої Британії Річард Даннатт вважає, що Збройні сили України зможуть вже цього літа завдати сильного удару армії Російської Федерації. Перспектива поразки РФ на полі бою стає дедалі ймовірнішою.

Додамо, російські загарбники у тимчасово окупованому Криму почали нервуватися через майбутній ймовірний контрнаступ Збройних сил України. Вони продовжують будувати лінію оборони та налагоджувати потрібну техніку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 06.04.2023 10:35