Фото: ukrmilitary.com

Росіяни тікатимуть, як під Харковом: британський генерал спрогнозував результат контрнаступу ЗСУ

Збройні сили України зможуть вже цього літа завдати сильного удару армії Російської Федерації. Перспектива поразки РФ на полі бою стає дедалі ймовірнішою.

Таку заяву зробив екс-начальник Генштабу Великої Британії Річард Даннатт, пише The Telegraph.

Він переконаний, що останні розрекламовані зусилля Росії на сході України, швидше за все, зазнають невдачі.

"Якщо українське оперативне командування зможе вибудувати сміливу загальновійськову схему маневру, то є можливість завдати вирішальних ударів вже цього літа. Тривалий наступ за участю танків, бронетанкової піхоти та самохідної артилерії, що підтримується далекобійними ракетними ударами та будь-якою безпосередньою підтримкою з повітря, яку вони можуть зібрати, може, нарешті, зруйнувати те, що залишилося від бойового духу росіян, і зламати хребет російської армії", — сказав він.

Даннатт заявив, що армію не потрібно розбивати частинами.

"Якщо її солдати вважають, що їх розбили, то вони дійсно розбиті. Як це сталося восени минулого року під Харковом, російські молоді люди швидше за все розгорнуться і втечуть. Такий крах може стати каталізатором, який вимете Путіна з Кремля", — додав він.

Нагадаємо, раніше експерти заявляли, що Україна готова до вирішального весняного контрнаступу. Випробуванням буде відновлення втрат і збереження мотивації втомлених війною військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.04.2023 15:03