Фото ілюстративне. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Окупанти розстріляли українських військовополонених під Роботиним на Запоріжжі: прокуратура порушила справу

Російські війська вчинили черговий воєнний злочин в Україні. Окупанти розстріляли трьох українських військовополонених під Роботиним на Запоріжжі. Правоохоронні органи України розпочали розслідування.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, російські військовослужбовці грудні 2023 року під час бойового зіткнення із Силами оборони України поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області взяли у полон трьох українських захисників.

"Через годину, у порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, окупанти їх розстріляли", повідомили в прес-службі відомства.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

В Офісі генпрокурора наголошують, що це черговий випадок грубого порушення країною-агресором міжнародного гуманітарного права щодо поводження з військовополоненими. 

"За фактами вчинення військовослужбовцями РФ воєнних злочинів триває досудове розслідування. Росія понесе покарання за кожний такий злочин",  нагадують українські правозахисники.

Нагадаємо, на початку грудня у мережі з'явилося відео розстрілу окупантами українських полонених. Вони, ймовірно, здавалися в полон біля Степового на Донеччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.12.2023 15:14