Фото: ілюстративне Джерело: "Укрінформ"

Окупанти тримають у Чорному морі три кораблі: чи є серед них ракетоносії

Станом на ранок середи, 22 травня, Росія тримає у Чорному морі три військові кораблі. Ракетоносіїв серед них немає. 

Про це повідомляє прес-служба Військово-морських сил Збройних сил України.

Зазначається, що в Азовському морі перебуває один російський корабель, ракетоносії відсутні.

"У Середземному морі перебувають два російські кораблі — носії крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 16 ракет", — йдеться у повідомленні.

Кораблі окупантів у Чорному морі

Інфографіка: ВМС ЗСУ

Також військові додають, що за добу, в інтересах країни-агресора, прохід Керченською протокою здійснили дев'ять суден, які прямували до Азовського моря. З них два рухались з протоки Босфор. До Чорного моря рухалося п'ять суден, з них жоден не продовжив рух у напрямку протоки Босфор.

"РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року, вимикаючи системи автоматичної ідентифікації", — наголосили у прес-службі.

Раніше, а саме 19 травня, Сили оборони України уразили в Севастополі російський ракетний корабель "Циклон" проекту 22800. Тепер у Криму немає жодного судна-носія крилатих ракет, адже решта носіїв перебувають у Новоросійську.

Нагадаємо, 19 травня українські воїни знищили морський тральщик Чорноморського флоту Росії "Ковровец". Це судно увійшло до складу флоту у 1974 році. Він виконував завдання протимінного забезпечення радянських кораблів у Перській затоці, коли тривала ірано-іракська війна. У 2016 році тральщик залучався під час інтервенції Росії в Сирію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2024 10:43