Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Окупанти випустили "шахеди": які області України перебувають у небезпеці (мапа)

У суботу, 16 грудня, російські загарбники знову атакують Україну ударними безпілотниками типу "Шахед". У низці областей оголошено повітряну тривогу.

Про це свідчить карта повітряних тривог і повідомлення від прес-служби Повітряних сил Збройних сил України.

"Увага! Рух БпЛА типу Shahed із Херсонської у напрямку Миколаївської області", — зазначили в Повітряних силах.

Згодом там додали, що ворожі безпілотники на півдні Харківської області рухаються у північному напрямку.

Військові закликають не ігнорувати повітряну тривогу. Станом на 21:30 мапа повітряних тривог має такий вигляд:

Мапа: alerts.in.ua

Мапа: alerts.in.ua

Росія почала запускати "шахеди" по Україні з нових місць

За даними британської розвідки, Росія використовує нові місця для запуску ударних БпЛА для обстрілу України. Серед них — район Балаклави у тимчасово окупованому Криму. Припускається, що Росія, ймовірно, розосередить свої можливості запуску БПЛА на кількох локаціях для ускладнення роботи протиповітряної оборони України та для захисту власних сил.

В міноборони Великої Британії вважають, що Росія може використати додаткові пускові майданчики у відповідь на українські атаки, змусивши Україну адаптуватися до нових транзитних коридорів цих систем.

Нагадаємо, що в ніч на 16 грудня війська країни-агресорки атакували Україну ударними безпілотниками типу Shahed. Дрони летіли з трьох напрямків — Приморсько-Ахтарськ, Сеща, Курськ — РФ. Усього в ударі застосували 31 ударний БпЛА Shahed-136/131, які окупанти спрямували у різні регіони України. У результаті бойової роботи знищено 30 "шахедів" в межах Дніпропетровської, Київської, Вінницької, Чернігівської, Сумської, Полтавської, Черкаської, Херсонської, Запорізької, Миколаївської та Хмельницької областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.12.2023 21:36