Наталія Гуменюк. Джерело: Ukraine Media Center

Окупанти влучили в об’єкт портової інфраструктури Одещини: Гуменюк розповіла про наслідки

У ніч на понеділок, 1 січня, російські окупанти атакували дронами-камікадзе портову інфраструктуру Одеської області. На об’єкті виникла пожежа, але її швидко загасили, обійшлося без постраждалих.

Про це розповіла керівниця Об’єднаного прес-центру Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини". За її словами, в новорічну ніч через південні регіони країни пролетіло понад 50 "шахедів".

"Дуже потужна атака на місто-мільйонник розпочалася о пів на дванадцяту ночі, коли люди готувалися зустрічати Новий рік", — зазначила вона.

Тоді якраз ударили по Одесі, через падіння уламків горіли будинки та загинула людина. Гуменюк наголосила, що ворожі безпілотники летіли над житловими кварталами, поміж багатоповерховими будівлями. Крім будинків одеситів, під прицілом російських загарбників знову опинилася портова інфраструктура в області.

"На жаль, трапилося влучання в один із таких об’єктів, там спалахнула пожежа, але її вдалося швидко приборкати, люди не постраждали", — додала речниця Сил оборони Півдня.

Вона зауважила, що в їхній зоні відповідальності, за попередньою інформацією, зафіксували близько пів сотні дронів-камікадзе типу Shahed-136/131. Бойова робота протиповітряної оборони тривала протягом майже 11 годин у Херсонській, Миколаївській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Одеській і Вінницькій областях.

"Всюди є збиття. Абсолютна більшість на Одещині — близько трьох десятків дронів збито. Але навіть збитий безпілотник несе небезпеку", — підсумувала Гуменюк.

Уламки знищених на низькій висоті дронів досягали землі, створювали потужну вибухову хвилю, яка призводила до пошкоджень об’єктів, пожеж.

Нагадаємо, що в новорічну ніч 2024 року ворог застосував рекордну кількість ударних БпЛА типу Shahed — 90. Українські Сили оборони знищили 87 із них.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.01.2024 09:11