Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

"Тримаймо небо": Повітряні сили назвали кількість знищених "шахедів" у новорічну ніч

У новорічну ніч 2024 року ворог застосував рекордну кількість ударних БпЛА типу Shahed — 90. Українські Сили оборони знищили 87 із них.

Про це повідомили командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук і прес-служба Повітряних сил.

"Усім велика подяка за бойову роботу! Рік тому в новорічну ніч захисники неба знищили 45 "шахедів". Сьогодні — 87! Тримаймо небо! Разом — до перемоги!" — написав у своїх соцмережах Олещук.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

У прес-службі Повітряних сил уточнили, що атаки здійснювали хвилями з чотирьох напрямків: мис Чауда та Балаклава (Крим), Курськ, Приморсько-Ахтарськ (Росія).

"Усього зафіксовано пуски 90 ворожих безпілотників Shahed-136/131. Також ворог завдав удару чотирма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині, трьома протирадіолокаційними ракетами Х-31П і однією Х-59 з тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей", — йдеться в повідомленні.

Там додали, що в більшості регіонів України оголошували повітряну тривогу за маршрутом безпілотників. Фактично у всіх регіонах працювала протиповітряна оборона. Повітряний напад відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони, винищувальна авіація та зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил.

"У новорічну ніч захисникам неба вдалося знищити рекордну кількість ворожих ударних БпЛА — 87 із 90 Shahed-136/131", — наголосили в Повітряних силах.

Нагадаємо, що цієї ночі окупанти атакували дронами-камікадзе за різними напрямками: ударів зазнали Одещина, Дніпропетровщина, Львівщина й інші області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.01.2024 08:55