Фото: Smart Encyclopedia

Окупанти вночі атакували Україну "шахедами": скільки вдалось збити ворожих безпілотників

У ніч на 12 грудня російські терористи атакували територію нашої держави дронами-камікадзе типу "Шахед". Сили протиповітряної оборони знищили дев'ять ворожих безпілотників.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram Повітряних сил Збройних сил України.

"У ніч на 12 грудня 2023 року російські окупанти знову атакували безпілотниками типу Shahed з окупованого Криму, цього разу з району Балаклави", — йдеться у зведенні військових.

Загалом зафіксовано пуски 15 ударних БпЛА типу Shahed-136/131, дев'ять із яких було знищено у різних областях України підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони.

Окупанти запускали ракети

Крім того, увечері 11 грудня, зенітними ракетними підрозділами повітряного командування "Схід" знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 у Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, у ніч на 11 грудня українська столиця зазнала російського ракетного обстрілу. Вибухи у Києві пролунали близько 04:12, після чого одразу увімкнулися сирени, які сповістили про небезпеку. За словами речника Повітряних сил Збройних сил Юрія Ігната, балістичні ракети летять дуже швидко й у Сил протиповітряної оборони є лічені хвилини, щоб відреагувати на загрозу та ліквідувати ворожі цілі. Тому, за його словами, тривогу у Києві та області під час нічної атаки оголосили одразу після перших вибухів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.12.2023 07:46