Фото: ЦНС

Окупанти знищили майже всю українську літературу на тимчасово окупованих територіях сходу, — Центр нацспротиву

На окупованих територіях (ТОТ) нашої держави вже майже не залишилось української літератури. Рашисти масово її знищують. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Зазначається, що на ТОТ Донецької та Луганської областей майже не залишилося української літератури в місцевих бібліотеках. Знищують книжки представники окупаційних адміністрацій.

"Зокрема ліквідовують літеру працівники "управлінь освіти". Звітність за знищення та заміщення літератури на ТОТ, окупанти направляють безпосередньо до міносвіти РФ", — йдеться у повідомленні.

До того ж українські книжки росіяни позиціонують, як "екстремістську літературу". Проте до неї вони відносять будь-які книги видані у 1994-2021 роках.

За даними ЦНС, росіяни у 2023 році завезли на тимчасово окуповані території України понад два мільйони російських книг.

"Український Рух опору має доступ до переліку злочинців, які проводять заходи з тотальної деукраїнізації. І кожен з них понесе справедливе покарання", — підкреслили у прес-сдужбі.

Нагадаємо, раніше У ЦНС повідомляли, що рашисти продовжують проводити пропагандистську діяльність на тимчасово захоплених територіях України. Зокрема, окупаційна влада звернулася до Москви з проханням надати їм більше російських педагогів для роботи в школах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.11.2023 16:59