Запорізька АЕС. Фото ілюстративне. Джерело: Міненерго

Окупанти знову пошкодили лінію, що живить Запорізьку АЕС: у Міненерго розповіли, яка там ситуація зараз

Російські окупанти вдруге за добу пошкодили лінію, що живить станцію. Тож Запорізька атомна електростанція знову опинилася на межі блекауту. Зараз там уже все відновили.

Про це повідомила прес-служба Міненерго.

"Вдруге за добу Запорізька АЕС залишалася на одній лінії живлення. Минулої ночі через обстріл знеструмили лінію електропередачі 330 кВ, внаслідок чого вивели з роботи додаткову схему живлення станції", — йдеться у повідомленні.

Станом на ранок, зазначили в міністерстві, роботу лінії відновлено, а живлення потреб Запорізької АЕС здійснюється в повному обсязі.

Масштабний обстріл України 22 березня, який став найбільшою атакою на енергетику країни останнім часом, знеструмив лінію 750 кВ "Дніпровська", яка живить Запорізьку АЕС. Станція декілька годин до відновлення перебувала за крок до блекауту, залишаючись на одній лінії живлення.

Крім того, під атакою опинилася і ДніпроГЕС, зокрема, одна з ракет влетіла в тролейбус, що рухався через дамбу, загинув водій, пасажирів на той час в салоні електротранспорту не було. Загалом загарбники направили на станцію вісім ракет, два удари яких виявились прямими.

Нагадаємо, у грудні минулого року міністр енергетики України Герман Галущенко пояснював, що кожен блекаут на Запорізькій АЕС — це загроза масштабної аварії. Наслідки такої трагедії можна порівняти з Фукусімою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.03.2024 13:57