Фото: Telegram-канал "Беларускі Гаюн"

Окупанти знову вивезли з Херсонщини до Білорусі десятки дітей

Рашисти знову привезли до Білорусі українських дітей — цього разу з тимчасово окупованої території Херсонщини. Як і раніше, цим займається так званий "фонд Талая", який за свою діяльність потрапив під санкції ЄС та України.

Як повідомляє Telegram-канал "Беларускі Гаюн".

Росіяни вивезли до Білорусі 40 дітей та розмістили в реабілітаційно-оздоровчому центрі "Лісова поляна", який розташований в Гродненській області. Як зазначено на сайті місцевого обласного виконавчого комітету, діти там пробудуть до 28 березня.

Відомо, що поїздку організовано за підтримки президента Білорусі Олександра Лукашенко та колаборанта Володимира Сальдо, який очолює окуповану частину Херсонщини. Варто зазначити, що в пропагандистських сюжетах дітей називали "росіянами".

Пропагандистські ЗМІ зазначили, що вивезеним з України дітям від 8 до 15 років та майже всі вони з Херсону, але зараз проживають на окупованих агресором територіях, а саме в Генічеську та в Криму. Частина дітей проживає в Росії у Краснодарському краї.

Нагадаємо, що раніше трьох українських дітей вдалося вивезти з окупованої частини ХерсонщиниЙдеться про двох хлопчиків та дівчинку, віком від 11 до 17 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.03.2024 14:17