Фото: ілюстративне. Джерело: Донбас СОС

Ще трьох українських дітей вдалося вивезти з окупованої частини Херсонщини

На підконтрольну Україні територію повернули ще трьох дітей з опікунської родини, які були позбавлені батьківського піклування. Йдеться про двох хлопчиків та дівчинку, віком від 11 до 17 років.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

В окупації діти примусово були змушені відвідувати російську школу. За відмову матері погрожували, що заберуть дітей. Через тиск і переслідування росіян, родина майже не виходила з дому і жила в постійному стресі. За словами Прокудіна, тепер жінку з дітьми чекає реабілітація. Вони перебувають у безпечному місці, де отримують необхідну медичну та психологічну допомогу.

Начальник Херсонської ОВА повідомив, що загалом з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалося повернути 38 дітей із Херсонської області.

Загалом, згідно з даними державної платформи "Діти війни", станом на 14 березня 2024 року 19 546 українських дітей — депортовані та/або тимчасово переміщені, 2 099 вважаються зниклими. Повернути вдалося 388 дітей.

Нагадаємо, раніше вдалося повернути з окупованих територій Херсонщини ще п’ятьох дітейКрім того, на підконтрольну Україні територію вдалося повернути й 17-річного юнака, який самотужки виїхав з окупації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.03.2024 13:16