Фото: Офіс президента

Операція на Курщині є одним із пунктів плану перемоги України, — Зеленський

Операція Збройних сил України в Курській області Росії є одним із напрямів плану перемоги нашої держави.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в межах форуму "Україна 2024. Незалежність".

"Курщина входить у наш план. План перемоги України. Може це звучить для когось амбітно, але план для нас дуже важливий. Я дещо можу сказати. Не впевнений, що все. Один із напрямів, частина з якого вже зроблена — це Курщина. Другий напрям — стратегічне місце України в безпековій інфраструктурі світу. Третій напрям — це потужний пакет примусу РФ до закінчення війни дипломатичним шляхом", — сказав Зеленський.

За словами гаранта, четвертим напрямом планує є — економічний. Водночас він наголосив, що Україні не потрібні чужі землі чи люди, а операція в Курській області Росії є оборонною.

Зауважимо, під час форуму гарант також заявляв, що у вересні має намір зустрітися із президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом. 

"Я готуюся до нашої зустрічі у вересні. Дай Боже, я зможу дозволити собі бути на Генасамблеї ООН. Дуже багато речей залежить сьогодні від США. І навіть дуже багато речей, які знаходяться в Європі. Рішення в Європі щодо дозволів також залежать від позитивного рішення в Білому домі, тому нам потрібно більше працювати", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомляв, що у Курській області Росії вдалося взяти у полон 594 російських військових. Водночас окупанти стягують на Курщину війська з інших напрямків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.08.2024 19:59