Фото: ДБР

Організовував для ворога залізничне сполучення з Кримом: колаборанту з Херсона загрожує 12 років тюрми

На Херсонщині судитимуть колишнього правоохоронця, який брав активно участь у налагодженні залізничного сполучення агресорів з Кримом. Йому загрожує 12 років ув'язнення.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

Правоохоронці встановили, що після захоплення обласного центру чоловік відразу підтримав окупаційну владу. Його призначили заступником начальника будівельно-монтажного управління у незаконно створеному загарбниками підприємстві "Херсонська залізнична дорога".

Структура діяла за законами агресора, зарплатню фігурант отримував у рублях та особисто преміював підлеглих у валюті країни-агресора. Він забезпечував сталу роботу установи критичної інфраструктури, брав активну участь у відновленні залізничного сполучення з АР Крим, яке ворог використовував і для перевезення озброєння.

Зловмисник також брав участь у проведенні ремонту будівлі залізничного вокзалу в Херсоні, встановленні рентген-рамок для забезпечення безпеки представників окупаційної адміністрації та військових РФ, які прибували з АР Крим та інших тимчасово окупованих територій.

"Працівники ДБР затримали фігуранта та провели обшуки за місцем його проживання. Наразі він перебуває під вартою, на нього чекає суд. Чоловіка обвинувачують у вчиненні умисних дій спрямованих на допомогу державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна або без такої", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань завершили спецрозслідування щодо колишньої заступниці начальника Волноваського райуправління з надзвичайних ситуацій. Жінка працює на росіян та агітує своїх колег підтримувати ворога. За даними слідства, коли у березні торік Волноваху на Донеччині окуповували росіяни, посадовиця, яка виконувала обовʼязки керівника, відмовилася виїжджати та перестала виходити на зв'язок з колегами. Пізніше стало відомо, що вона влаштувалась на роботу старшим інспектором так званого міністерства надзвичайних ситуацій "ДНР".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2023 18:34