Фото: Генштаб ЗСУ

Останніми днями поблизу Авдіївки відбулися наймасовіші спроби РФ прорвати оборону, — Генштаб

Останніми днями на Авдіївському напрямку українські десантники відбили наймасованіші спроби Росії прорвати оборону. Наразі ситуація на цьому відтинку фронту складна.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Впродовж крайніх кількох днів відбулася, мабуть, наймасовіша спроба прорвати оборону на конкретній ділянці фронту. Для прориву нашої оборони використовували танки, зокрема, найсучаснішу модель Т-90 та бойові машини піхоти. Проте десантники дали потужну відсіч ворогу", — заявили в Генштабі.

За даними військових, бої були жорстокими, а сили ворога значно переважали над силами ЗСУ. Проте українські воїни все ж відбили наступ, спаливши чимало одиниць техніки. Зокрема, ворог втратив танки Т-90, вартість яких за одиницю сягає приблизно 4,5 мільйона доларів. Відтак, "масштабний наступ перетворився на "операцію" з утилізації сучасної російської техніки".

"29 березня на українські позиції намагалися зайти 36 танків та 11 БМП. Воїни 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади знищили 15 танків, серед яких один Т-90 та вісім БМП. 30 березня росіяни атакували чотирма танками та двома БМП. Три танки знищено, також — обидві машини піхоти. 31 березня в атаку пішли шість російських танків та три БМП, які в повному складі були виведені зі строю", — зауважили у Генштабі.

Яка ситуація на Авдіївському напрямку зараз

У Генштабі відзначили, що противник не полишає спроб й надалі штурмувати позиції українських бійців. Ситуація залишається напруженою, але десантники дають гідну відсіч та стримують навалу російських окупантів.  

"Тактика залишається незмінною: велика кількість піхоти, штурмові групи заїжджають на бойових машинах під прикриттям танків та артилерії. Також активно застосовуються безпілотні літальні апарати різних типів", — зауважили військові.

Так, за минулу добу на цьому відтинку фронту було відбито 11 атак та ворожих штурмів, знищено 16 одиниць ворожої техніки.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські війська активізували свої зусилля на захід від Бахмута із захоплення Часового Яру. Вони просунулися на східну околицю цього міста на Донеччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.04.2024 18:27