Єнс Столтенберг та Ллойд Остін. Фото: прес-служба НАТО

Остін і Столтенберг обговорили збільшення виробництва зброї для допомоги Україні

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін після важкої хвороби повернувся до роботи в Пентагоні та вже зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Їхній діалог базувався на обговоренні критичної необхідності швидкого збільшення оборонного виробництва для потреб Збройних сил України на полі бою.

Про це інформує прес-служба Міністерства оборони США.

"Кожен відзначив критичність швидкого збільшення оборонного виробництва для продовження підтримки України, поповнення запасів боєприпасів і обладнання Альянсу та задоволення підвищених вимог оборонних планів, прийнятих на Вільнюському саміті", — зазначається у повідомленні відомства.

Щоло України, Остін та Столтенберг наголосили на важливості збереження єдності Північноатлантичного альянсу та обговорили постійну підтримку НАТО. Крім того, вони підтвердили свою підтримку вступу Швеції в НАТО і висловили сподівання, що Угорщина завершить ратифікацію.

"Обидва лідери з нетерпінням чекають майбутньої зустрічі міністрів оборони НАТО, а також саміту, присвяченого 75-й річниці Альянсу, який відбудеться у липні цього року у Вашингтоні", — вказали у Міноборони США.

Нагадаємо, за даними The Washington Post, Сполучені Штати Америки розробили стратегію допомоги Україні, спрямовану на оборону та зміцнення Збройних сил та економіки. Про повернення захоплених Росією територій 2024 року не йдеться.

29 січня до Києва прибули троє інспекторів зі Сполучених Штатів Америки. Вони проведуть серію зустрічей із розпорядниками наданої США допомоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.01.2024 05:17