Джо Байден. Джерело: Facebook

У США є стратегія допомоги Україні у 2024 році: подробиці від The Washington Post

Сполучені Штати Америки розробили стратегію допомоги Україні, спрямовану на оборону та зміцнення Збройних сил та економіки. Про повернення захоплених Росією територій у 2024 році не йдеться.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на чиновників.

Видання наголошує, що адміністрація Байдена працює над довгостроковою стратегією підтримки Києва, попри труднощі з фінансуванням у Конгресі. Водночас, за даними газети, "ці плани не передбачають значних просувань України" щодо спроб повернути контроль над окупованими територіями.

The Washington Post підкреслює, що Білий дім розробляє "нову стратегію, яка не буде зосереджена на поверненні території, а спрямована на допомогу Києву у відбитті нових наступів РФ при просуванні до довгострокової мети — зміцнення українських Збройних сил та економіки".

Планування США є частиною багатосторонніх зусиль майже трьох десятків країн, які підтримують Україну. За даними газети, це забезпечить довгострокову безпеку та економічну підтримку.

Нагадаємо, 11 січня Кірбі повідомив, що допомога Україні від Сполучених Штатів Америки офіційно призупинена. Така ситуація триватиме до схвалення Конгресом нового фінансування.

У Білому домі вважають, що бойові дії в Україні протягом кількох наступних місяців матимуть критичне значення для її захисту, а тому Конгресу необхідно якомога швидше ухвалити рішення щодо подальшої підтримки Києва.

Водночас, за словами Джона Кірбі, на сьогодні не спостерігається жодних послаблень чи роз'єднаності у питанні підтримки України. Країни-партнери, які займають активну позицію щодо російського вторгнення та допомоги Україні, продовжують робити усе можливе, аби Київ отримував безперервну підтримку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.01.2024 09:25