Джон Кірбі. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

США призупинили допомогу Україні: заява Білого дому

Допомога Україні від Сполучених Штатів Америки офіційно призупинена. Така ситуація триватиме до схвалення Конгресом нового фінансування.

Про це заявив координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі під час брифінгу в Білому домі.

За його словами, США надали останній пакет військової допомоги, на який у них вистачило грошей. Ідеться про пакет допомоги у 250 мільйонів доларів, про який оголошували 27 грудня 2023 року.

"Допомога, яку ми надаємо Україні, зараз припинилася. А атаки, які здійснюють росіяни, лише посилюються", — зазначив Кірбі.

За його словами, про це говорили на початку цього тижня, що російські окупанти використовують північнокорейські балістичні ракети для "виконання своєї брудної роботи".

Як відомо, на початку січня 2024 року речник державного департаменту США Метью Міллер заявив, що США не підтримуватимуть військове фінансування України на рівні 2022 та 2023 років, адже бачать свою мету в іншому. Він уточнив, що метою є допомогти Україні стати на ноги та побудувати військово-промислову базу, аби український уряд сам міг фінансувати, виробляти та закуповувати озброєння.

Нагадаємо, раніше Джон Кірбі заявляв, що російські військові в останні дні продовжували запускати по мирних містах України балістичні ракети виробництва Північної Кореї. У США запевняють, що мають цьому докази. Особливо це стосується обстрілів Харкова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.01.2024 08:13