Контрольно-пропускний пункт "Рафах". Джерело: The Times of Israel

Отримано дозвіл на евакуацію: посол в Ізраїлі розповів, скільки українців можуть повернутися сьогодні додому

Дозвіл на евакуацію з території Сектору Гази вже отримав 101 громадянин України. Решту наших співгромадян обіцяють випустити в середу.

Про це повідомив "Укрінформ" із посиланням на коментар посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука.

"Перша група наших громадян отримала дозвіл на евакуацію з Гази — 101 особа. 367, які ми запросили, — це ті, що погоджені на евакуацію через Ізраїль. Решту обіцяють випустити в середу", — зазначив він.

Посол України в Ізраїлі також додав, що на прохання українських дипломатів випускають 51 громадянина Молдови.

Він уточнив, що операція має розпочатися вже у вівторок, 7 листопада. Співробітники посольства України уже очікують на кордоні з Єгиптом і Газою.

"Все скоординовано поки що нормально. Сподіваюся, що в четвер закінчимо виводити всіх", — наголосив Корнійчук.

Нагадаємо, Bloomberg 6 листопада видав інформацію про те, що жоден іноземець чи палестинець із подвійним громадянством не зміг покинути Сектор Гази у вихідні. Журналісти додали, що незрозуміло, чи зможуть вони це зробити найближчим часом. Це сталося після того, як ХАМАС звинуватив Ізраїль у зриві угоди, яка дозволяла іноземцям покинути обложену територію.

Однак згодом CNN із посиланням на працівника прикордонної служби Єгипту повідомив, що прикордонний пункт "Рафах" для евакуації іноземних громадян із Сектора Гази до Єгипту знову відновив свою роботу. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.11.2023 11:53